in

Ο Τραμπ με επικό brainstorming βρήκε την λύση για να βγεις ΕΣΥ από την καραντίνα

Ο κορονοϊός Covid 19 έχει πηδήξει πατόκορφα κάθε πτυχή της καθημερινότητάς μας. Δουλειές σταμάτησαν, οι βόλτες και τα ξύδια κόπηκαν, βλέπουμε τον Τσιόδρα πιο συχνά κι από τον Άδωνι στις οθόνες μας. Για να μην σχολιάσουμε την κατάντια του να πρέπει να μείνεις μέσα και να παίζεις βιντεοπαιχνίδια, να βλέπεις Netflix και να κοιμάσαι. Παλιότερα, κάναμε ακριβώς τα ίδια αλλά τουλάχιστον ξέραμε πως κάπου υπήρχε και η ξενέρωτη επιλογή του να βγούμε και να γνωρίσουμε άλλους ανθρώπους.

Επιστήμονες προσπαθούν μήνες τώρα να μας βγάλουν από αυτή την φάση, ερευνώντας φάρμακα, εμβόλια, αναλύοντας τον ιό περισσότερο κι από πέναλτι στο 94′. Μάταια. Γιατί όλοι αυτοί οι άμπαλοι δεν έχουν την διορατικότητα του προέδρου των ΗΠΑ….Ντόναλντ Τραμπ. Ο μπαμπάκας των επιστημόνων πρότεινε κάτι συνταρακτικό. Ένεση με απολυμαντικό. Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης προς τους δημοσιογράφους, αναρωτήθηκε εάν τα απολυμαντικά μπορούν να σκοτώσουν τον ιό και δήλωσε τα παρακάτω αυθόρμητα, σε μερικά εκατομμυριάκια φοβισμένων αμερικανών :

«Σχετικά με τη δράση των απολυμαντικών που εξουδετερώνουν τον ιό σε ένα λεπτό. Σε ένα λεπτό. Υπάρχει τρόπος να κάνουμε κάτι σαν ένεση ή κάτι σαν καθαρισμό; Θα είχε ενδιαφέρον να το διερευνήσουμε αυτό».

Ένεση απολυμαντικού στις ΗΠΑ

Ο παραπάνω στοχασμός του Τραμπ προέκυψε έπειτα από αναφορά του Ουίλιαμ Μπράιαν, επικεφαλής στην Υπηρεσία Επιστημών και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, στην γνωστή ιδιότητα των καθαριστικών να σκοτώνουν ιούς. Άρα το λογικό ερώτημα έρχεται από μόνο του.
Γεγονός 1 : Το dettol σκοτώνει τον ιό.
Γεγονός 2 : Ο ιός είναι μέσα μας.
Συμπέρασμα : Αν κάνουμε ενέσεις με dettol θα σκοτώσουμε τον ιό.

Το “bleach drinking”, συνώνυμο του “αυτοκτόνα” στην ιντερνετική καφροκουλτούρα, παίρνει σάρκα και οστά. Το γεγονός ότι η…κατανάλωση χλωρίνης, έχει αναφερθεί από
1. 10χρονα τρολς
2. τον πλανητάρχη
φανερώνει το πόσο fucked είναι οι Αμερικάνοι και εμείς μαζί (αν δεν το ξέραμε ήδη).

Θα τα κακαρώσεις αν κάνεις κάτι τέτοιο; Μάλλον, αλλά αυτό έχει σημασία όταν προσπαθούμε να νικήσουμε τον ιό για το καλό της πατρίδας, ρε εγωιστές;

Πολεμώντας τον κορονοϊό με ένεση Dettol

Χλωρίνη για τον κορονοϊό από Τραμπ
Χορήγηση Χλωρίνης σε νοσοκομείο

 

Το θαυματουργό brainstorming δεν περιορίστηκε εκεί, αφού χωρίς να υπάρχουν σχετικές έρευνες για τον Covid-19, το πορτοκαλί κινούμενο meme δήλωσε και τα εξής εντοπίζοντας δεύτερο γιατρικό :

«Υπάρχει μια φήμη, μια πολύ καλή φήμη ότι βγαίνεις έξω στον ήλιο ή τη ζέστη κι αυτό επιδρά σε ιούς» δήλωσε, γυρνώντας προς την συντονίστρια της ειδικής ομάδας για τον κορονοϊό, Ντέμπορα Μπιρξ και της είπε να μιλήσει με γιατρούς για να ρίξουν μια ματιά μπας και δεν το’ χε σκεφτεί κανείς έως τώρα να χρησιμοποιηθεί φως και ζέστη για να νικηθεί ο ιός.

Ο Τραμπ προτείνει χλωρίνη για τον κορονοϊό

Ένας νορμάλ άνθρωπος θα έλεγε “εντάξει, μαλακίες λέει ο άνθρωπος, δεν τον παίρνει και κανείς στα σοβαρά”, αλλά θα έκανε λάθος. Πριν την έξαρση του ιού στις ΗΠΑ ο Τραμπ υποστήριζε δημοσίως πως φάρμακα χλωροκίνης δείχνουν πως καταπολεμούν τον ιό. Αυτό δεν προέκυπτε από μελέτες επιστημόνων, αλλά αυτά είναι λεπτομέρειες. Πολίτες πήγαν και αγόρασαν από φαρμακεία, αλλά κάποιοι το πήγαν παραπέρα, όπως ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στην Αριζόνα (που αλλού) που ήπιε το υγρό που είχαν για τον καθαρισμό του ενυδρείου. Γιατί; Γιατί στα συστατικά έλεγε πως είχε “χλωροκίνη”, dummy. Μετά από μισή ώρα άρχισαν οι παρενέργειες, ο άντρας πέθανε, η γυναίκα ήταν σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά εν τέλει γλίτωσε, δηλώνοντας πως το ήπιαν γιατί ο Τραμπ έλεγε λίγο ή πολύ, πως χλωροκίνη=αντίδοτο. Αλλά και οι αμφιβολίες για την ίδια την ουσία αυξάνονται με τον FDA των ΗΠΑ να ανακοινώνει πως δοκιμές δείχνουν πως είναι πιθανές σοβαρές καρδιακές επιπλοκές από την συγκεκριμένη ουσία. Και αυτό γιατί σχετικές δοκιμές σε ασθενείς στην Βραζιλία οδήγησαν σε θάνατο 6 στους 40 ασθενείς χαμηλής δοσολογίας και 16 από τους 41 ασθενείς υψηλής δοσολογίας. Οι δοκιμές είχαν προβλεφθεί για 28 μέρες, αλλά διακόπηκαν στις 13.

Ερχόμαστε στο τώρα, όπου οι δηλώσεις του Τραμπ για τα απολυμαντικά συνάντησαν αρκετές αντιδράσεις, με τον πρόεδρο των ΗΠΑ να το παίζει εκ των υστέρων τρελίτσα, όπως πάντα. Συγκεκριμένα, είπε :

“Έκανα την ερώτηση σαρκαστικά σε δημοσιογράφους σαν εσάς για να δω τί θα συμβεί. Ήταν μία πολύ σαρκαστική ερώτηση προς τους δημοσιογράφους για το απολυμαντικό στον οργανισμό”.

Γιατί, δεν υπάρχει καλύτερη στιγμή για σαρκασμό από μία live ενημέρωση για την πανδημία του κορονοϊού, κακά τα ψέματα. Αν βλέπαμε την ίδια πλάκα κι από τον Τσιόδρα;

Σαρκασμός Τσιόδρα